Wat is chiptuning?

Chiptuning is het motorvermogen verhogen door softwarematige aanpassingen in het motormanagement. Het motormanagement (ook wel ECU genoemd) bevat alle informatie die de motor nodig heeft om te doen wat u vraagt. Het stuurt dus uw hele motor aan, met ontstellend veel afstellingen binnen bepaalde, door de fabrikant ingestelde marges.

Door de hoeveelheid verschillende instellingsmogelijkheden is geen enkele auto identiek meer te noemen. Met de instellingsmogelijkheden die de software biedt te “spelen”, kunnen we de rijeigenschappen van uw auto op verschillende punten beïnvloeden.

Tuningsherstel

Tuningbedrijven zijn er wel meer. Ondanks dat we een nieuwe naam op de markt zijn, hebben we jaren van ervaring achter ons staan. Door samenwerking met ervaren programmeurs en goede ondersteuning van onze Belgische collega’s kunnen we u een kwaliteitsproduct leveren. Kwaliteit kost geld, maar is ook veel waard.

We bieden u een kwalitatief hoogwaardige tuning voor een concurrerende prijs, met fantastische service.

Verwijderingen

Door aanpassingen in de software van uw auto, kunnen bepaalde onderdelen “verwijderd” worden. Zo kunnen foutcodes in de software weggeschreven worden. Ook kan de EGR-klep, de lambda sensor en het roetfilter softwarematig worden aangepast.

De specifieke mogelijkheden voor uw auto bespreken we graag telefonisch of persoonlijk met u.
© Generous Tuning - Webdesign by VDW Design Wormer